Інтерв`ю головного тренера збірної України Євгена Варениці

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Євген Варениця розповів про «Кубок Персії» в Ірані, де з 14 по 16 лютого виступала наша команда, про новачка Сергія Дубовика, про свої враження і плани на сезон-2017.

- Євген Валентинович, як Ви оцінюєте друге місце на такому престижному турнірі?

- Ми вперше брали участь у великому міжнародному турнірі з пляжного футболу в лютому, і скажу, що він був найвищого рівня. Організатори дуже старалися. Досить сказати, що вони змонтували стадіон за три дні! Всі збірні, крім нашої, грали найсильнішими складами, адже у них вже почалася підготовка до Чемпіонату Світу-2017.

Ми у всіх іграх виглядали гідно, і навіть у всіх іграх могли виграти. У серії пенальті з Іраном дивна ситуація була, коли дійшла черга бити воротарям. Готовий був іти до точки Гладченко, але судді показали, що повинен пробивати саме Сидоренко. Хоча це справа нашої команди, кому давати право пробивати.

Загалом, всі після завершення турніру підходили і дякували нам за турнір, за гру, яку ми показали. І це при тому, що ми грали семеро, і експериментальним складом, адже велика група гравців з різних причин не змогла поїхати до Ірану. Основне навантаження з польових гравців випала на Олега Зборовського, Костю Макєєва, Ваню Глуцький і Вітю Пантелейчука. Льоша Іллічов і Саша Галицький ще тільки набирають пляжно-футбольну форму, а новачок Сергій Дубовик взагалі ніколи не грав в пляжний футбол, і вчив правила на тренуваннях.

- До речі, як вам його дебют?

- Він вийшов в грі проти Ірану, і першим же дотиком забив гол. Це фантастика! У нас вся лавка запасних аплодувала, такого ніхто не очікував. Він талановитий хлопець, йому потрібно прогресувати, рости, набиратися досвіду. Адже ми його брали на перспективу, щоб він відчув атмосферу збірної. Я його на тренуваннях спеціально ставив в четвірці з Олегом Зборівським, щоб він відчув рівень, до якого потрібно прагнути.

- Як Вам ажіотаж навколо цього турніру?

- Уболівальники просто не давали нам проходу! Якщо бачили нас, то була черга, щоб з нами сфотографуватися. Відбою від охочих не було! Для цих людей це було дійсно грандіозна подія. Там і українські вболівальники були, вони там працюють на атомній електростанції в Бушері. На всіх іграх турніру такий ажіотаж був, що люди в проходах стояли. На наш матч з поляками навіть перестали пускати глядачів, тому що вже биток був. А там велика група українців була, Віталій Сидоренко пішов і домовився з поліцейськими, і провів українських уболівальників на стадіон, людина 70, напевно. Неймовірно!

- Перед матчем з Польщею ви дізналися трагічну новину ...

- Так, в день гри з поляками нам повідомили, що Женя Рябчук пішов з життя. Для нас це був шок. Перед грою ми спільно з поляками провели хвилину мовчання. Польські футболісти теж дуже добре знали Женю, адже він грав в Польщі і в футзал, і в пляжний футбол.

Я не знав, як ми будемо грати, адже все в команді були придушені. Але хлопці просто молодці. Зібралися і перемогли поляків, присвятивши Жене цю перемогу. А Іван Глуцький, близький друг Жені, провів дуже сильний матч.

І я хотів би подякувати всім нашим футболістів, мого помічника Миколи Костенка і віце-президента АПФУ Андрія Кунцевича, який був з нами в Ірані, за цей турнір.

- Скоро весна, а значить сезон пляжного футболу не за горами ...

- Так, в цьому сезоні ми будемо захищати звання чемпіонів Євроліги з пляжного футболу. Тому в квітні вже почнемо планомірну підготовку до сезону. З 28 квітня по 7 травня ми плануємо провести навчально-тренувальний збір, з містом визначимося пізніше. Поки розглядаються варіанти з Івано-Франківськом чи Дніпром. Перший великий турнір - Кубок Європи в Сербії в двадцятих числах червня. А 16 - 18 червня в Угорщині пройде турнір молодіжних збірних, куди запрошена і наша молодіжка. До речі, у нас є ідея, щоб основна команда вирушила до Угорщини разом з другою командою, щоб молодь потренувалася з основою, набралася досвіду. А вже з Угорщини збірна України може виїхати до Сербії на «Кубок Європи», благо, там порівняно недалеко. Ми запропонували такий варіант керівництву АПФУ, впевнений, наші керівники зроблять все, що в інтересах збірної України.

- Я чув, зараз багато команд бажають зіграти з нами спаринги?

- Звичайно, ранг чемпіонів Європи накладає свій відбиток. З нами хочуть грати багато команд, той же Іран пропонує провести з нами спаринг в Україні, вони готові приїхати.

А поляки дуже хочуть приїхати до Києва і зіграти товариський матч в пам'ять про Женю Рябчука. Ми всією командою вирішили, що буде гарною ідеєю провести такий матч, і поляки, звичайно ж, її підтримали.

І крім товариських матчів, у нас сезон обіцяє бути дуже насиченим. Адже крім Кубка Європи нам потрібно буде зіграти два відбіркових турніру Євроліги-2017, і якщо все буде вдало, і Суперфінал Євроліги. У цьому сезоні дуже багато команд мріють відібрати у нас чемпіонське звання, але ми до цього готові.

Автор - Лев Галушко

Наші партнери

Рейтинг BSWW/FIFA

1

Португалія

2866
2 Країна-терорист (відсторонена) 2812
3 Бразилія 2453
4 Сенегал 2207
5 Швейцарія 2155
6 Іспанія 2106
... ...... ...
13 Україна 995

Календар 2022

Чемпіонат України 2022
03.08.22-08.08.22 (Київ)

Євроліга. Відбірний етап №1
01.07 - 03.07.2022 (Назаре, Португалія)

Кваліфікаційний турнір на Всесвітні пляжні Ігри-2023
29.08 - 04.09.2022 (Катанія, Італія)

Євроліга 2022 (Суперфінал)
08.09 - 11.09.2022 (Альгеро, Італія)

НАШІ КОНТАКТИ

Київ, пров.Лабораторний, 7-А.
"Будинок Футболу", каб.204