Микола Костенко: «Будь-який інший результат окрім фіналу Євроліги, будемо розцінювати як не зовсім вдалий»

 

Головний тренер збірної України з пляжного футболу Микола Костенко розповів про підготовку до Суперфіналу Євроліги-2021 та окреслив завдання для нашої команди:

«Остаточно визначаючись зі складом, ми з Віталієм Сидоренком зробили основний акцент на тих гравцях, які мали хорошу практику в чемпіонаті України, що завершився 24 серпня в Києві. Тих, хто на той момент був найкраще підготовленим функціонально та технічно. Найголовніше, щоб виконавці були постійно в ігровому тонусі.

На дуже високому рівні в першості країни виступив «Сервіт», футболісти якого продемонстрували відмінну майстерність та належну самовіддачу, тому наразі він буде базовою командою для збірної. Дуже сподобався виступ у чемпіонаті України братів Борсуків з «Артур М'юзік», які теж у складі, а от Олег Сіренко та Денис Сабатюк з «Альтернативи», на жаль, травмовані.

Зате відновився наш голкіпер Андрій Неруш, який зазнав важкої травми на Кубку Незалежності. Це справжній професіонал, який розпочав підготовку відразу ж, як дозволив стан здоров'я. Зміни в правилах пляжного футболу, які відбулися останнім часом, підштовхують нас до того, що голкіпер має володіти навиками швидкісного жонглювання м'ячем, адже він може контролювати його тепер лише чотири секунди. В Андрія це виходить краще за всіх в Україні. Ми на нього дуже разраховуємо й упевнені, що за два тижні, що лишилися до змагань, він відновиться на сто відстотків.  

Ми вже розпочали тренування в рамках підготовки до Суперфіналу Євроліги. Працювати будемо в столичному Гідропарку. У програмі мікроцикли по три тренувальні дні, а між ними будуть дні відпочинку. 6 вересня команда відлітає до Португалії.

Що стосується суперників, то наша група мені видається дещо складнішою. Та сама Швейцарія вийшла до півфіналу світової першості. Причому великою мірою — завдяки своєму голкіперу, який зараз — найкращий у світі за ефективним використанням своїх чотирьох секунд на володіння м'ячем. Він максимально швидко проходить до центра поля, звідки може атакувати ворота опонента. Польові гравці збірної Швейцарії, я вважаю, наразі перебувають в оптимальній формі. Ноель Отт та Філіп Борер — це справжні зірки світового пляжного футболу. Ми з ними зустрічалися у відборі світової першості, і зіграти ще раз буде дуже цікаво.

Щодо португальців, то тут зайві коментарі не потрібні. Це перша команда світового рейтингу. Щоправда, зараз у них певні проблеми з їхніми лідерами, в яких досить серйозні травми. Тому вони в пошуку нових поєднань у четвірках. Мінус для нас, що вони вже вилетіли з розіграшу чемпіонату світу, адже явно захочуть реабілітуватися в Євролізі. Італія в цьому, не надто вдалому для неї, сезоні — це великою мірою темна конячка. Але це сильна команда, яка теж мріє про те, щоб вийти зі смуги невдач. З усіма суперниками буде дуже непросто. 

Я вважаю, що в цьому сезоні Суперфінал Євроліги стане вінцем нашої роботи. У нас був системний тренувальний процес, ми змогли зробити базову команду для збірної, але є певний елемент неповного задоволення результатами. Того, що нам не вдалося зробити раніше в сезоні, ми хочемо досягти на цьому турнірі. Завдання-максимум у збірної України — перше місце, а мінімум — вихід до фіналу. Будь-який інший результат ми будемо розцінювати як не зовсім вдалий», — зазначив Микола Костенко

Нагадаємо, з 9-го по 12 вересня збірна України братиме участь у Суперфіналі Євроліги-2021, який проходитиме в португальському містечку Фігейра-да-Фош. Суперниками синьо-жовтих у груповому раунді турніру будуть збірні Португалії, Італії та Швейцарії. Іншу групу склали Польща, Іспанія, Білорусь та команда РФС.

 

Джерело: УАФ

Наші партнери

Рейтинг BSWW/FIFA

1

Португалія

2866
2 Країна-терорист (відсторонена) 2812
3 Бразилія 2453
4 Сенегал 2207
5 Швейцарія 2155
6 Іспанія 2106
... ...... ...
13 Україна 995

Календар 2022

Чемпіонат України 2022
03.08.22-08.08.22 (Київ)

Євроліга. Відбірний етап №1
01.07 - 03.07.2022 (Назаре, Португалія)

Кваліфікаційний турнір на Всесвітні пляжні Ігри-2023
29.08 - 04.09.2022 (Катанія, Італія)

Євроліга 2022 (Суперфінал)
08.09 - 11.09.2022 (Альгеро, Італія)

НАШІ КОНТАКТИ

Київ, пров.Лабораторний, 7-А.
"Будинок Футболу", каб.204