Юрій Клименко: «Дівчата згуртувалися і працювали як одна сім'я»

 

Головний тренер жіночої збірної України з пляжного футболу Юрій Клименко підбив підсумки виступу наших дівчат на першому етапі Євроліги-2022 у Назаре. 

Нагадаємо, що в португальському Назаре жіноча збірна України з пляжного футболу брала участь у першому етапі Євроліги-2022. Синьо-жовті поступилися збірним Англії (3:4) та Іспанії (1:3) і перемогли команду Чехії (4:0). 

«Психологічний настрій та атмосфера в команді були на найвищому рівні. Дівчата згуртувалися і жили й працювали як одна сім'я. У Назаре в нас був продуктивний триденний тренувальний збір, але єдиний воротар, що виступала за збірну на цьому турнірі, змогла приєднатися до команди лише за день до стартового матчу.

Поєдинок з Англією, на мій погляд, був для нас виграшним, але одна тактична й три технічні помилки завадили нам перемогти. Але щодо самовіддачі та ігрової дисципліни в мене претензій до дівчат немає. Вони билися з іменитим суперником на рівних і навіть переважали його.

У другому матчі, з Іспанією, ми зустрілися з дуже сильною командою, що недарма посідає перше місце у світовому рейтингу BSWW. З іспанками теж зіграли на рівних, але, на жаль, помилка при стандарті, який ми аналізували на теоретичних заняттях і на установці перед грою, призвела до першого гола в наші ворота. У випадку з другим та третім голами трохи не розібралися між собою. Але загалом була дуже непогана гра, ми витримали всю зустріч функціонально й особливо нічим супернику не поступалися.

Надалі моїм першочерговим завданням було психологічно підтримати та замотивувати дівчат на перемогу в надважливому для нас матчі зі збірною Чехії, яка напередодні зіграла з Англією внічию в основний час і поступилася тільки в додатковий. На 80 відсотків вони виконали те, що я просив. Реалізували свої моменти, відпрацювали в захисті й завершили поєдинок перемогою з великим рахунком, що було нам дуже потрібно для подальших виступів. Я дуже вдячний дівчатам за згуртованість, дисципліну та неперевершену атмосферу протягом усієї нашої подорожі.

Взагалі не люблю виділяти когось окремо, але цього разу відзначу Юлію Костюк. Незважаючи на складну особисту життєву ситуацію, вона продемонструвала справжній характер і показала високий професіоналізм у всіх трьох іграх. Лише одного гола Юлі не вистачило, щоб стати кращим бомбардиром цього етапу.

Щодо подальших планів, то наразі дівчата мають декілька днів на відпочинок. Із наступного тижня в Києві розпочинаємо тренувальний процес. Нас запросили взяти участь у Мундіаліто-2022 на Канарських островах, і якщо ситуація в країні не завадить, і все буде гаразд, ми вирушимо на ці важливі змагання 19 липня», - підсумував Юрій Клименко.

Як ми вже повідомляли, наступним турніром для жіночої збірної України з пляжного футболу буде Мундіаліто-2022, що відбуватиметься на Тенеріфе 21—23 липня. Це перший в історії розіграш жіночого турніру. Окрім нашої команди, у ньому візьмуть участь збірні Іспанії, Англії та Чехії, тобто на наших дівчат чекає фактично повторення турніру в Назаре.

Джерело: УАФ
Фото: BSWW

Наші партнери

Рейтинг BSWW/FIFA

1

Португалія

2866
2 Країна-терорист (відсторонена) 2812
3 Бразилія 2453
4 Сенегал 2207
5 Швейцарія 2155
6 Іспанія 2106
... ...... ...
13 Україна 995

Календар 2022

Чемпіонат України 2022
03.08.22-08.08.22 (Київ)

Євроліга. Відбірний етап №1
01.07 - 03.07.2022 (Назаре, Португалія)

Кваліфікаційний турнір на Всесвітні пляжні Ігри-2023
29.08 - 04.09.2022 (Катанія, Італія)

Євроліга 2022 (Суперфінал)
08.09 - 11.09.2022 (Альгеро, Італія)

НАШІ КОНТАКТИ

Київ, пров.Лабораторний, 7-А.
"Будинок Футболу", каб.204